Interieur voormalige werkplaats | Delft

Na jarenlang als garage van een woning te hebben gefungeerd is deze voormalige werkplaats in het centrum van Delft grotendeels getransformeerd tot multifunctionele woonruimte. In de vier meter hoge ruimte zijn twee houten volumes geplaatst die onderling worden verbonden door een brug. In de volumes zijn een wijnberging, serverruimte, bijkeuken en twee algemene bergingen ondergebracht. Boven deze bergingen is een kantoorruimte gemaakt, dat van daglicht wordt voorzien door de bovenliggende daklichten. Deze zijn onderdeel van het twee jaar hiervoor gerealiseerde dakterras. Boven de bijkeuken is op een iets hoger niveau een gaming room gerealiseerd, die door de gesloten borstwering uit het zicht wordt onttrokken.

De ruimte is geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming en een WTW-installatie, waarbij de luchtinstallaties geheel in de houten volumes zijn weggewerkt. De toe- en afvoerpunten van de lucht zijn ondergebracht in de plantenbakken op het dakterras.

Fotografie: Christiane Wirth